20 Ağustos 2014 Çarşamba

PayPal Para Birimi Dönüştürme

Paypal para birimi dönüştürme
     PayPal kullanıcıları için blogumuzda daha önce PayPal'dan banka hesabına nasıl para aktarılacağından bahsetmiştik. Bugünkü yazımızda ise PayPal bakiyelerinizde bulunan farklı para birimleri için PayPal para birimi dönüştürme işlemini anlatacağız.

     Yurt dışından ya da farklı para birimiyle almış olduğunuz bir ödeme Paypal hesabınızda o para birimiyle gözükecektir. Ancak eğer hesabınıza aktarmadan ya da bu parayı harcamalarınızda kullanmadan önce Türk Lirası'na dönüştürmek isterseniz para birimi dönüştürme işlemini uygulamalısınız. Bu işlem için şu adımları takip edebilirsiniz:

     1. Öncelikle Paypal hesabınızı açtığınızda karşınıza çıkan ana sayfada PayPal bakiyenizi görebileceğiniz çerçevenin sağ üst tarafında bulunan Para Birimi dönüştürücü yazısına tıklamalısınız.

     2. Daha sonra karşınıza çıkan ekranın sağ tarafında bulunan sütundaki boşlukları sırayla doldurun.

Paypal para birimi dönüştürme

     Bakiye dönüştürme işlemini seçtikten sonra hangi para biriminden ne kadar tutarı hangi para birimine dönüştürmek istediğinizi seçmelisiniz.

     3. Hesapla butonuna tıkladığınızda bu sütunun altında dönüştürdüğünüz para biriminin yeni para birimindeki karşılığını göreceksiniz. Burada Paypal'ın normal kurdan daha düşük bir kurla hesaplama yaptığını belirtmekte fayda var.

     4. Devam butonuna tıklayarak ilerleyin ve karşınıza çıkan sayfada işleminizi onaylayın.

     PayPal para birimi dönüştürme işleminizi bu şekilde tamamlamış oluyorsunuz. Kur farkından dolayı paranız biraz değer kaybetse de artık paranızı istediğiniz birim üzerinden kullanabilirsiniz.


***Ne yazık ki Paypal Türkiye'de faaliyetlerini durdurduğu için bu yazımız artık size faydalı olamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder