8 Ağustos 2014 Cuma

Paypal Banka Kartına Para Çekme

     İnternet üzerinden iş ya da alışveriş yapıyorsanız PayPal yakından tanıdığınız bir web sitesi haline gelmiştir bile. Ancak bir çoğumuz kazandığım ve PayPal hesabına attığımız parayı banka hesabımıza nasıl çekeceğimiz konusunda tereddütler yaşarız. İnternette yaptığımız araştırmalarda bu işlemi açık açık anlatan ve dikkat etmeniz gerekenleri belirten kapsamlı bir yazının maalesef olmadığını gördük. Bu sebeple bu yazımızda Paypal'dan banka hesabına para çekmenin ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.
   
     Öncelikli olarak Paypal'la ilgili bilmemiz gereken şey; Paypal'a üye olurken bir kredi kartı ya da banka hesabı numarası vermenin zorunlu olmadığı. Bunlar olmadan da bir üyelik oluşturup ödeme alabilirsiniz. Ancak eğer Paypal hesabınızda para yoksa bir kredi kartı eklemeden alışveriş yapmanız mümkün değil.

     İkinci olarak, Paypal'dan hesabınıza para çekmek çekmek için bir kredi kartınız olması gerekmiyor. Yalnızca kendi adınıza tanımlı bir banka hesabınız olması yeterli. Dolayısıyla özellikle Ziraat Bankası'ndan kredi veya burs alan öğrencilerin merak ettiği en önemli sorunun cevabı: Evet, Ziraat Hesabınıza kredi kartı olmadan da para çekebilirsiniz! Üstelik Paypal'dan banka hesabına para çekerken, hesap numaranızı Paypal'a teyit ettirmenize, yani onaylı bir hesaba sahip olmanıza ihtiyaç yok!

Adım Adım Paypal'dan Banka Hesabına Para Çekme

    1. Şimdi banka hesabına paranızı çekmek için, Paypal hesabınıza giriş yaptıktan sonra anasayfada karşınıza çıkan menüde Hesabım>Para çekin>Banka Hesabına Para Çekimi sekmelerine tıklıyorsunuz. Karşınıza çıkan sayfada Ülke, Adı, Soyadı kısımları seçili geliyor. Burada şunu belirtmem gerekir: soyadı hanesinde Paypal'a hangi soy isimle üye olduysanız onu göreceksiniz ve SOYADI KISMINI DEĞİŞTİREMEZSİNİZ!

Paypal banka kartına para aktarma
   
     Banka adına örnek olarak T.C. Ziraat Bankası girdiğinizde bir sorun çıkmayacaktır. Diğer bankalar için de bu kısmı düzenleyebilirsiniz. Son olarak IBAN numaranızı da yazdıktan sonra bu sayfa ile işimiz bitiyor ve Devam butonuna tıklıyoruz.

     2. Bu adımda girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu teyit için bir sayfa çıkacaktır. Bilgileriniz doğruysa Gönder butonunu tıklayın.

     3.Son adımda ise banka kartına para çekme işleminizi tamamlamak için çekmek istediğiniz tutarı girmelisiniz. Devam butonuna tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır.

Paypal Banka Hesabına Para Çekme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

     1. Paypal'dan banka kartına(banka hesabına) para çekme işlemi ÜCRETSİZDİR.

     2. Banka hesabınıza para aktarırken aktarmak istediğiniz paranın banka hesbınızın para birimiyle aynı olduğuna dikkat edin. (Paypal bu işlemi otomatik olarak da yapıyor ancak bu işlemi denemediğimiz için kendiniz para birimini dönüştürmenizi tavsiye ediyoruz.) PayPal Para Birimi Dönüştürme işleminin nasıl yapıldığını buradaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

   3.Banka hesabına para aktarma işlemi Paypal işlem sayfasında da belirtildiği gibi 5-7 gün arası sürmektedir.

   4.Para çekme işlemi için bankanızdan herhangi bir onay almanıza gerek yoktur. IBAN numaranızı bilmeniz yeterlidir.

     5. Hesabınıza para aktarma işlemi için Paypal'ın belirlediği alt ve üst limitler mevcuttur. Başlangıçta alt sınır: 15 TL, üst sınır: 750 TL'dir. Ancak bu limitleri değiştirebilirsiniz.


     Paypal'dan hesabınıza para çekme işlemi aslında bu kadar basit. Bilmeniz gereken ve aklınıza takılabilecek ayrıntıları da bu yazımızda açıkladık. Tekrar belirtmekte fayda var ki, biz bu işlemi Ziraat Bankası için denedik ve hiç bir sorun çıkmadı. İşlemle ilgili sorularınız olursa yorum kısmına bırakabilirsiniz.



***Ne yazık ki Paypal Türkiye'de faaliyetlerini durdurduğu için bu yazımız artık size faydalı olamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder