31 Temmuz 2014 Perşembe

TZV Soru Maratonu 2014 Başladı!


     Türkiye Zeka Vakfı'nın bu yıl 14.' sünü düzenlediği Soru Maratonu dün itibariyle başladı. Ancak soruların cevaplanmasına sorunun yayınlanmasından 24 saat sonra başlandığı için geç kalmış sayılmazsınız!

     Matematiksel ve mantıksal sorulardan oluşan soru maratonu 20 hafta sürecek ve her hafta bir soru yayınlanacak. Çarşamba günü 14.00 da yayınlanan soru, olası düzeltme işlemlerinden sonra ertesi gün saat 14.00'da cevaplanmaya başlanabilecek. Her soruyu yayınlandığı hafta içerisinde cevaplarsanız ek puan kazanacaksınız! İlk haftadan sonra cevaplanan sorular ise ek puan elde edemeyecek.

     Maratona katılmak için tek yapmanız gereken Soru Maratonu 2014 sayfasını ziyaret etmek ve bir üyelik oluşturmak. Maraton sonunda en yüksek puanı alan ilk 10 katılımcıya başarı belgesi verilecek. Sorular ise Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanacak.

     İşte Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Soru Maratonu 2014'ün ilk sorusu:

Kod Oyunu

Sadece A ve B harflerinden oluşan bir metin var. Arkadaşınızla şöyle bir oyun oynuyorsunuz. İkiniz de metni görmeden üç harflik bir kod seçeceksiniz. Hanginizin kodu metin içinde daha önce yer alıyorsa oyunu o kazanacak. 

Arkadaşınız ABA kodunu seçerse, kazanma şansınızı maksimum yapmak için hangi kodu seçersiniz?

Notlar:

» A ve B'nin metin içinde herhangi bir yerde alma olasılıkları eşittir.

» A ve B harfleri ile oluşturulabilecek üç harfli tüm kodlar metinde yer almaktadır.

» Harfler arasında boşluklar yoktur.


Başarılar!!

Not: Görsel ve soru TZV Soru Maratonu 2014 sayfasından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder