30 Temmuz 2014 Çarşamba

Foap :Cektiğiniz Fotoğrafları Satın!

Foap Çektiğiniz Fotoğrafları Satın

    İnternette gezerken her sayfada bambaşka fotoğraflar görüyoruz. Peki bu fotoğrafları kim çekiyor? Site sahiplerine nasıl ulaştırıyor? Akıllı telefonlar bugünler için var. Artık çektiğiniz fotoğrafları fotoğraf severlerle paylaşacağınız ve fotoğraflarınızı satmak için kullanabileceğiniz bir uygulama var: Foap.

     Daha önce çektiğiniz fotoğraflarınızı telefonuzu kulanan diğer kişilerden saklamak için kullanabileceğiniz KeepSafe'ten burada bahsetmiştik. Şimdi anlatacağımız uygulama ise tam tersi bir amaca hizmet ediyor, fotoğraflarınızı tüm dünyayla paylaşmak!!

    Foap hem Android hem de iPhone cihazlarınıza yükleyerek kullanabileceğiniz bir fotoğraf uygulaması. Uygulamayı indirdikten sonra bir hesap açmanız isteniyor. Hesabınızı açtıktan sonra dilediğiniz kadar fotoğrafı uygulamaya yükleyebiliyorsunuz. Sisteme orijinal fotoğraflar da yükleyebiliyorsunuz, isterseniz işlemden geçmiş fotoğraflar da, bu konuda bir kısıt bulunmuyor. Diyelim ki Foap'a bir fotoğraf eklediniz, şimdi sıra şu aşamalarda:

1. Fotoğrafınıza bir başlık eklemelisiniz.
2. Fotoğrafınıza arama sonuçlarında kolay bulunabilmesi için etiketler eklemelisiniz.
3. Fotoğrafta bir insan olup olmadığını teyit etmelisiniz. Eğer bir insan varsa, Foap fotoğraftaki kişinin iznini istiyor, bu konuda hassas bir sistem var ve sizin de başkalarının fotoğrafını izinsiz yayınlamamanız konusunda hassas olmanız bekleniyor.
4. Başkalarının çektiği en az 5 fotoğrafı oylamalısınız.(Fotoğraflar 1 ile 5 arasında oylanıyor)
5. İlk dört aşamayı geçtikten sonra fotoğrafınız diğer kullanıcıların oylamalarına sunuluyor, ilk 5 oy verenden ortalama 2.6 puan alırsanız tebrikler! Artık fotoğrafınız alıcıların aramaları için hazır! Eğer alamazsanız şansınızı yeni fotoğraflarla denemelisiniz.

     Uygulamaya yüklenen fotoğrafların oylama sisteminden geçmesi gerçekten de arşivin bir çöplüğe dönmesini engelliyor. Hem alıcılar için hem de fotoğraf severler için kaliteli paylaşımlar yapılmasını sağlıyor.

     Sisteme istediğiniz kadar fotoğraf yükleyebileceğinizden bahsetmiştik. Eğer fotoğrafınız satılırsa her satış başına hesabınıza 5 dolar yatırılıyor. Foap'da u satıştan 5 dolar kar ediyor. Aynı fotoğrafı defalarca satma şansınız var, bir kez satıldığında sistemden silinmiyor.

     Bunun yanında fotoğraf satmak bir diğer seçeneğiniz de görevlere katılmak. Foap sayesinde firmalar belirli konular üzerinden yarışmalar açıyor, bu yarışmaların genellikle 100-200 $ gibi ödülleri bulunuyor.

     Foap üzerinden fotoğraf satmak çok da kolay değil elbette. Sizinle birlikte sisteme resim yükleyen binlerce üye mevcut ve fotoğraf kaliteleri azımsanacak gibi değil. Bu uygulamayla hiç bir şekilde fotoğraflarınızı satamasanız bile, arkadaş çevrenizin sosyal medyada paylaştığı selfielerden, kumsalda ayak, restoranda yemen fotoğraflarından gına gelen bünyeler için, paylaşılan reismleri takip etmek, oy vermek fazlasıyla eğlenceli.
 

1 yorum:

  1. Benimi paylaştığım fotoğraflar benden izinsiz olarak kendi sayfalarında paylaşılmış ve bu durum için benden izin alınmadı. Eğer fotoğraflar satılacak olsa ödeme kime yapılacak ve bu bir güvenlik ihlali midir?

    YanıtlaSil