11 Ağustos 2014 Pazartesi

Kyk Kredisi Nasıl Alınır, Nasıl Başvurulur?

   
Kyk kredisi nasıl alınır?

     Yeni eğitim döneminin başlamasına az bir zaman kaldı. Özellikle üniversiteye yeni kayıt yaptıranlar Kyk kredisi ve bursunun ne olduğunu merak ediyor. Bu yazımızda sizlere bu kredinin nedir, Kyk kredisine nasıl başvurulur ve nasıl geri ödenir konularında bilgiler vereceğiz.

     Öncelikli olarak bilmemiz gereken şey Kyk'nın burs ve kredi olmak üzere iki tür maddi destek sağladığıdır. Burs geri ödemesi olmayan, kredi ise geri ödemeli parasal destek manasına gelmektedir. Kyk'nın internet sitesinde açılan formdan başvururken burs ve kredi, aynı seçenekte bulunur. Yani formda belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda size burs da çıkabilir kredi de ancak ikisi aynı anda çıkmaz. Burada önemli olan; Kyk, burs için öncelikli olarak maddi yönden ihtiyacı olan, bir kaç kardeşi birden üniversite okuyan, şehit, gazi çocukları, milli sporcu olan öğrenciler ve üniversiteye giriş sınavlarında ilk 100'e girmiş öğrencilere öncelik tanır. İlk 100'de bulunan öğrenciler normal burs miktarının 3 katını alırlar. Kredi ise bu şartları taşıyan ya da taşımayan herkese çıkar. Ancak kredi size çıktı diye bu KREDİYİ ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ! Yani burs için şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer kredi çıktı ise daha sonraki belge teslimi, noter onayı gibi işlemleri yapmazsanız krediyi almamış olursunuz, ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur.

     Diyelim ki kredi çıktı ve almak istiyorsunuz, bunun için noterden alacağınızı taahhütnameyi imzalayarak (bu taahhütnamede sizin eğitim hayatınız boyunca hesabınıza yatırılacak olan miktar hesaplanıp sayısal olarak yazılıyor,yani bir senede imza atmış oluyorsunuz) gerekli evraklarla birlikte Kyk merkezine teslim etmeniz gerekiyor. Evraklarınızın teslimiyle birlikte kredi işlemleriniz başlamış oluyor. 2013-2014 yılı itibariyle bu onay ve belge teslimi işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden de şifrenizle girerek yapabiliyorsunuz.

     Kyk kredisi veya bursunu ilk kez alacak bir öğrenci için otomatik olarak bir Ziraat Bankası hesabı açılıyor, sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Banka kartınızı alacağınız ve hesabınızın açılacağı şubeyi Kyk sisteminden öğrenebilirsiniz. İlk kredinizi veya bursunuzu ise Ocak ayında hesabınızda göreceksiniz.

     Bu krediye(bursa) ara sınıf öğrencileri de başvurabiliyor. Yine Kyk'nın internet sitesinden form dolduran örneğin bir ikinci sınıf öğrencisi, o yıldan başlayarak eğitimi bitene kadar bu krediden faydalanabilir.

     Şimdi gelelim bu kredinini miktarına ve daha işe yarar özelliklerine. Birincisi; Kyk kredisi yaz aylarında da kesilmiyor. İkincisi; kredi(burs) yalnızca eğitiminizin normal süresinde veriliyor, yani okulu uzatırsanız krediniz de kesilir. Üçüncüsü; geri ödemesi, normal eğitim süreniz bittikten iki yıl sonra Eylül ayında başlıyor. Ve dördüncüsü;
     Kyk bursu ya da kredisinin 2014 yılı sonuna kadarki miktarı: 300 TL. Ve her yıl Ocak ayından itibaren 20 TL'lik bir zamla hesabınıza yatıyor.

     Kyk kredisi ve Kyk bursuna bu yıl başvuracaklar için; başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

     

2 yorum:

  1. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para için garanti

    İyi kredi puanı ile Credit Financiaer Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil